Mummini täytti 92 vuotta ja tein juhliin täytekakun. Kakun välissä  Hiekkakakulta poimittu täyteidea; omenahilloketta ja piparimoussea. Kakun päällä on tyttäreni tekemät sokerimassajoulutähdet, joihin ohjeen on kehitellyt Ebe. Mummi oli itse leiponut syntymäpäivilleen pikkupullia, jotka katosivat illan aikana 10 pikkuihmisen suihin :)

1292786304_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1292786334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Omenahilloke

5 omenaa

2 dl vettä

2 dl sokeria

1 tl kanelia


Piparimousse

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

1 dl sokeria

150 g pipareita murskattuina

 

Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Tee omenahilloke. Laita vesi, sokeri ja kuutioidut omenat kattilaan. Keitä kunnes omenat pehmenevät. Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja piparimurut. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku laittamalla molempiin väleihin ensin puolet omenahillokkeesta ja puolet piparimoussesta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat.