Mummini täytti 92 vuotta ja tein juhliin täytekakun. Kakun välissä Hiekkakakulta poimittu täyteidea; omenahilloketta ja piparimoussea. Kakun päällä on tyttäreni tekemät sokerimassajoulutähdet, joihin ohjeen on kehitellyt Ebe. Mummi oli itse leiponut syntymäpäivilleen pikkupullia, jotka katosivat illan aikana 10 pikkuihmisen suihin :)
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Omenahilloke
5 omenaa
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl kanelia
Piparimousse
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
150 g pipareita murskattuina
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Tee omenahilloke. Laita vesi, sokeri ja kuutioidut omenat kattilaan. Keitä kunnes omenat pehmenevät. Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja piparimurut. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Kokoa kakku laittamalla molempiin väleihin ensin puolet omenahillokkeesta ja puolet piparimoussesta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat.
Kommentit