12-vuotiaalle tilattiin syntymäpäiväksi jääkiekkokaukalokakku. Täytteenä vadelmamoussea. Kakun pinta on sokerimassaa, maalasin siihen JYPin logot ja kentän viivat pastaväreillä. Kakun pinnalla olevat maalit ja pelaajat ovat muovisia valmiita kakkukoristeita. Paljon onnea Patrik!

1309590917_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309590939_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309590896_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl vanilliinimaitoa


Vadelmamousse

12  liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

4 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua vadelmaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Kakun pinnalle

500 g valkoista sokerimassaa


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen 23 x 36 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet vadelmamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Nosta kaulittu ja koristeltu sokerimassalevy kakun päälle. Pursota reunat. 

1309590873_img-d41d8cd98f00b204e9800998e