Tänä jouluna herkuttelimme omenaisella Britakakulla.
Pohja
250 g margariinia
2 dl sokeria
6 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Marenki
6 valkuaista
3 dl sokeria
Täyte
2 dl omenakompottia
2 prk Flora Vispiä
3 rkl sokeria
1 tl kanelia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle reunavuoan sisään. Käytin säädettävää reunavuokaa, säädettynä halkaisijaltaan 28 cm.
Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä.
Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kanelilla. Levitä pohjalevylle kermavaahto ja omenakompotti. Poista toisesta pohjalevystä leivinpaperi ja nosta se kermavaahdon päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Joulupukki toi järjestelmäkameraani uuden objektiivin, jolla kuvaaminen onnistuu entistä paremmin. Alla tunnelmakuvia joulustamme.
Kommentit