Omille syntymäpäivilleni tein Mansikka-Britan ja marenkien lisäksi tämän "mitä-kaapista-löytyy" -periaatteella valmistetun kakun.

1277583354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

1 pkt kaurakeksejä

75 g margariinia


Pohjan päälle

2 dl raparperihilloa


Raparperimousse

1 prk Flora Vispiä

200 g ranskankermaa

200 g vaniljan makuista tuorejuustoa

2 dl raparperihilloa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

6 liivatelehteä


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada reunavuoan sisään. Laita jääkaappiin ja tee täyte sillä välin.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon ranskankerma, raparperihillo, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Levitä keksipohjan päälle raparperihillo ja kaada lopuksi raparperimousse vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.