Omille syntymäpäivilleni tein Mansikka-Britan ja marenkien lisäksi tämän "mitä-kaapista-löytyy" -periaatteella valmistetun kakun.
Pohja
1 pkt kaurakeksejä
75 g margariinia
Pohjan päälle
2 dl raparperihilloa
Raparperimousse
1 prk Flora Vispiä
200 g ranskankermaa
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
2 dl raparperihilloa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada reunavuoan sisään. Laita jääkaappiin ja tee täyte sillä välin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon ranskankerma, raparperihillo, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Levitä keksipohjan päälle raparperihillo ja kaada lopuksi raparperimousse vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kommentit