Pitkään olen suunnitellut tämän kakun tekoa ja tässäpä tämä. Ohje on alunperin Santa Marian, mutta minä tein kakun Kyökkipiika Katin muokkaaman ohjeen mukaan. Tätä kakkua ystävän kanssa syöden aloitin synttärijuhlat. Kakku oli erittäin hyvää ja pehmeän kirpeää.
Pohja
300 g kaurakeksejä
50 g margariinia
Täyte
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
1 prk Flora Vispiä
400 g Mascarponejuustoa
3 dl tomusokeria
1 pss Caipirinha Mix- juomasekoitusta
Murustele keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sula rasva ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon Mascarponejuusto ja tomusokeri. Vaahdota ne keskenään, voit käyttää samoja vatkaimia, joilla vatkasit kerman. Lisää juomasekoitusjauhe Mascarpone-tomusokerivaahdon joukkoon. Kuumenna vesi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto käännellen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla, kiivillä ja limellä.
Kommentit