Pitkään olen suunnitellut tämän kakun tekoa ja tässäpä tämä. Ohje on alunperin Santa Marian, mutta minä tein kakun Kyökkipiika Katin muokkaaman ohjeen mukaan. Tätä kakkua ystävän kanssa syöden aloitin synttärijuhlat. Kakku oli erittäin hyvää ja pehmeän kirpeää.

1245664379_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaurakeksejä

50 g margariinia


Täyte

5 liivatelehteä

3 rkl vettä

1 prk Flora Vispiä

400 g Mascarponejuustoa

3 dl tomusokeria

1 pss Caipirinha Mix- juomasekoitusta


Murustele keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sula rasva ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon Mascarponejuusto ja tomusokeri. Vaahdota ne keskenään, voit käyttää samoja vatkaimia, joilla vatkasit kerman. Lisää juomasekoitusjauhe Mascarpone-tomusokerivaahdon joukkoon. Kuumenna vesi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto käännellen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla, kiivillä ja limellä.