Tämän ohjeen löysin yläasteen kotitalouskansiosta nimellä Itävaltalainen kanelikakku. Alkuperäisestä ohjeesta olen jättänyt rusinat pois. Taikinamäärä riittää yhteen isoon kuivakakkuun tai kahteen pienempään, kuten tässä.

1758972.jpg

150 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

3 tl kanelia

2 tl vanilliinisokeria

2 dl omenasosetta

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen omenasoseen kanssa. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Isompaa kakkua 50-60 minuuttia.

1756359.jpg

Etualalla oleva kakku on paistettu tässä vuoassa.