Tein tätä kakkua pari viikkoa sitten mieheni työpaikalle ja nyt myös kotiin, kun saimme Japanista vieraan.

1321208675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaura- tai Digestivekeksejä

100 g margariinia

 

Täyte

6 liivatelehteä

1 tlk Flora Vispiä

1 tlk rahkaa

1 tlk Creme Fraichea

2 dl sokeria

5 dl mustikoita

 

Pinnalle

5 dl mustikoita ja vadelmia

3 dl vettä

2 dl hyytelösokeria

 

Murskaa keksit. Sulata margariini ja kaada se keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele tarjoilulautaselle 26 cm reunavuoan sisään. Laita jääkaappiin täytteen tekemsen ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata pakastemustikat. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon täytteen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuuman veden joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ripottele jäiset marjat kakun pinnalle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää veden joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa vielä kerran ja lusikoi sitten jäisten marjojen päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin ja irrota reunavuoastaan ennen tarjoilua.