Laktoositon 35 hlön lohikakku rippijuhliin.
1 pkt Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää
1 pkt Laivurin tummat vaakaviipaleet -leipää
Täyte
600 g kylmäsavu- ja lämminsavulohta
3 pkt maustamatontatuorejuustoa (600 g)
3 prk ranskankermaa (6 dl)
3 rkl sitruunamehua
½ tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
Munatäyte
5 keitettyä kananmunaa
1 prk ranskankermaa
1 prk raejuustoa
Kostutus
1½ dl sitruunavettä
Kakun päälle
2 prkmaustamatonta tuorejuustoa (400 g)
Koristelu
katkarapuja
herneenversoja
viinisuolaheinää
carambolaa
Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna hienonnettu lavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin 3½ vaaleaa leipäpalaa. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle puolet lohitäytteestä. Lado päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ja levitä munatäyte. Ylimpään väliin lohitäyte. Pinnalle tummat leipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Kommentit