Laktoositon 35 hlön lohikakku rippijuhliin.

1309038222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309038240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää

1 pkt Laivurin tummat vaakaviipaleet -leipää


Täyte

600 g kylmäsavu- ja lämminsavulohta

3 pkt maustamatontatuorejuustoa (600 g)

3 prk ranskankermaa (6 dl)

3 rkl sitruunamehua

½ tl valkopippuria

1 tl sitruunapippuria

1 nippu tilliä

1 nippu ruohosipulia

 

Munatäyte

5 keitettyä kananmunaa

1 prk ranskankermaa

1 prk raejuustoa


Kostutus

1½ dl sitruunavettä 

Kakun päälle

2  prkmaustamatonta tuorejuustoa (400 g)

1 prk ranskankermaa (2 dl)


Koristelu

katkarapuja

herneenversoja

viinisuolaheinää

carambolaa


Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna hienonnettu lavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin 3½ vaaleaa leipäpalaa. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle puolet lohitäytteestä. Lado päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ja levitä munatäyte. Ylimpään väliin lohitäyte. Pinnalle tummat leipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.