Tämä kakku meni eläkkeelle siirtymistään juhlivalle. Marsipaani on maalattu kultaisella tomuvärillä ja siihen on painettu puunsyykuvio. Liljat ovat myös marsipaania. Välissä vadelma- ja valkosuklaamousset. Yritin keksiä jotain aiheeseen sopivaa teemaa ja ideaa kakkuun, ja sainkin työkaverilta hyvän idean laittaa lakipykäliä lakiasioiden kanssa työskennelleen miehen kakkuun. Tein muutamia lakipykäliä marsipaanista ja suklaasta, mutta en saanut niitä tyylikkäästi yhdistettyä kakkuun, joten jätin ne pois. Pursotuksiin olen käyttänyt kolmea eri tyllaa; koripunos-, lehti- ja 14mm tähtityllaa.

Kakun mukana toivotan nautinnollisia eläkepäiviä!

1242359630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242359856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vadelmamousse
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
1 prk Mascarponejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g vadelmia soseutettuna


Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä tilkka vettä

Kakun päälle
3 prk Flora vispiä ja 1/2 dl
sokeria

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja / tai voideltuun  kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte kakun ensimmäiseen väliin ja laita jääkaappiin valkosuklaamoussen valmistamisen ajaksi.

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada täyte kakun toiseen väliin ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Siirrä kaulittu marsipaanilevy kakun päälle, samoin kukat. Pursota kakun reunat.

1242359566_img-d41d8cd98f00b204e9800998e