Tokaluokkalainen tyttö viettää tänään Peter Pan-teemalla synttäreitään ja toivoi Helinä Keijua kakkuun. Lisäksi kakussa piti olla satukukkia Helinän ympärillä ja suklaata. Kokeilin tämän kakun pintaan samantapaista kuorrutetta, kuin mokkapaloissa on, mutta ilman kahvia. Ohjeen kuorrutteeseen sain Suklaasydämeltä. Toivottavasti kakku maistui juhlijoille!

1252831053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252831085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

10 munaa

4 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta


Vadelmamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk maitorahkaa

2 prk ranskankermaa

4 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

800 g vadelmia


Kostutus

2-3 dl Hyla-kaakaojuomaa


Kuorrutus

100 g pehmeää margariinia

10 rkl kaakaojauhetta

1 dl kuumaa maitoa

6 dl tomusokeria

4 tl vanilliinisokeria


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl sokeria


Koristeet

sokerimassaa


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat kaakaojuomalla.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Vatkaa vielä vähän. Lisää joukkoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon ja sekoita hyvin.

Laita alimmainen pohjapala reunavuoan sisään tarjottimelle ja kaada päälle puolet vadelmamoussesta. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja kaada vuokaan loput vadelmamoussesta. Paina päälle viimeinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja kaakaojauhe sulhossa sähkövatkaimella. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen tomusokeria ja kuumaa maitoa. Lisää lopuksi vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä lastalla kakun päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vaahdota pursotuksia varten vispit, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Lisää lopuksi sokeri. Pursota vaahto kakun reunoille ja koristele kakku sokerimassasta tehdyillä koristeilla.

1252831106_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252831126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e