Tämä kakku lähti 59-vuotiaalle golffarille yllätyksenä. Mallia otin KakkuHelmen golfkakusta.

1975540.jpg

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Mangomousse
3 prk Mango-Pilttiä
1 prk Flora Vispiä
1 Prk maitorahkaa
7 liivatelehteä
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1/2 dl vaaleaa mehua

Väliin lisäksi
1 tlk säilöttyä mangoa

Voikreemi marsipaanin alle
150 g voita
1 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl kylmää vettä

Pinnalle
500 g vihreää marsipaania

Kostutus
1,5 dl ananasmehua

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja sokerit. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan mehuun tai veteen ja lisää liivateseos mangososeen joukkoon. Yhdistä kerma-rahkavaahto mangososeeseen.

Halkaise kakkupohja 3 osaan ja kokoa kakku irtopohjavuokaan tai säädettävään reunavuokaan. Laita pohjalle yksi halkaistu kakkupohja ja sen päälle puolet paloitelluista mangoviipaleista sekä puolet mangohyytelöstä. Päälle toinen kakkulevy ja loput hyytelöstä. Lopuksi päällimmäisksi viimeinen kakkulevy. Anna hyytyä seuraavaan päivän.

Valmista voikreemi. Vatkaa margariini notkeaksi. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita sähkövatkaimella joukkoon tomusokeri vähin erin. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä creme kakun päälle ja reunoille kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.

Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tee marsipaaniin aukko "hiekkaa" varten. Lusikoi murustetut vaaleat keksit hiekaksi. Pursota vihreää marsipaania valkosipulinpuristimella ruohoksi. Lisää muutama kukka. Tee lippua varten reikä esimerkiksi siveltimen kovalla päällä. Pyöritä pieni pallo valkoisesta marsipaanista ja työnnä saman puikon avulla reikään. Näin syntyy reikä, jossa valkoinen reuna. Työnnä lippu reikään ja lisää koristeeksi pallo ja maila. Minä tein lipun sokerikuorrutteesta, numerot on tehty elintarviketussilla.

1975546.jpg

Tässä vielä kuva, jossa "golfmaila". Suosittelin mailan jättämistä pois, sillä se oli melko nolon näköinen...