Hemmets-lehdestä napattu ohje. 89-vuotias mummini naapurista toivoi tätä piirakkaa ja yhdessä tällä herkuttelimmekin tänään sunnuntaina.

1944383.jpg

Pohja
100 g voita
3 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Omenakompotti
5 isoa hapokasta omenaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl kylmää vettä

Marenki
6 valkuaista
2 dl sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi ja vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakulmaiseen vuokaan (noin 22 x 30 cm) ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Kuori omenat ja poista siemenkota. Kuutioi omenat ja keitä niitä sokerivedessä, kunnes omenat pehmenevät. Sekoita perunajauhot ja 2 rkl kylmää vettä ja kaada omenoiden joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa. Kaada omenakompotti paistetun pohjan päälle. Pursota valkuaisvaahto omenoiden päälle ja paista vielä 10 minuuttia.