Olen jo pitkään halunnut tehdä tätä Kermaruusun sivuilla ollutta kakkua. Viime tukkureissulla näin hyllyssä Modon pyreitä ja ostin Vihreä omena -pyrettä tätä kakkua varten. Alkuperäinen ohje siis Kermaruusulta, mutta tein pieniä muutoksia. Todella raikas ja herkullinen kakku, uusi suosikkini!

1331536077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaurakeksejä

100 g sulatettua margariinia

 

Omenamousse

6 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarponejuustoa

1 tlk Creme Fraichea

1½ dl sokeria

5 dl Modo vihreä omena pure

 

Kiille

1½ dl Modo vihreä omena pure

1½ dl vettä

3 liivatelehteä

 

Sulata margariini ja hienonna keksit. Sekoita ne ja painele reunavuoan sisään tarjoiluastialle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen Mascarponejuusto, ranskankerma, sokeri ja 4 dl omenasosetta. Kuumenna 1 dl omenasosetta kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa sseuraavaan päivään.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dlomenapyrettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää loput nesteistä ja sekoita. Lusikoi hyytyneen kakun pinnalle ja laita kakku vielä jääkaappiin tarjoilua odottamaan. Irrota kakku vuoasta terävällä veitsellä ennen tarjoilua.

1331536031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e