Tässä on herkullinen munkkiohje, joka on Koti ja keittiö -lehdestä 5/2007. Ohjeesta tulee noin 20 kpl.

1241248414_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Munkkitaikina

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 muna

3/4 tl suolaa

3/4 dl sokeria

2 tl kardemummaa

7 dl vehnäjauhoja

50 g margariinia


Täyte

2 dl omenasosetta


Pinnalle

2 dl sokeria

4 tl kanelia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja mausteet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota.

Jaa taikina 20 osaan ja leivo pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat öljytyllä leivinpaperilla. Tee pursotinpussiin pieni reikä ja pujota pitkä, ohutteräinen tylla siihen. Lusikoi pussiin omenasose ja sulke pussi pussinsulkijalla.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi ja kyspiksi. Pursota valutettujen, mutta vielä lämpimien munkkien sisään omenasosetta ja pyörittele munkit saman tien kanelisokeriseoksessa. Nauti!