1326487072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

400 g voita

3 dl sokeria

8 dl vehnäjahoja

2 tl soodaa

4 tl vanilliinisokeria

 

Täyte

omena- tai vadelmahilloa

 

Pinnalle

sokeria

 

Kiehauta voi kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon. Lisää sokeri ja annan jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi-sokeriseos tasaiseksi. Sekoita sooda ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin ja lisää se voi-sokeriseokseen. Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanvuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalla marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.