1-vuotissynttäreitään juhlivan tytön lempilelu on Täplä-niminen pehmokoira. Ensimmäiseen syntymäpäiväkakkuun toivottiin suklaista makua ja kakun koristeeksi tietenkin Täplä! Täplän muovailin sokeerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Koristeen sisällä on tukena hammastikku. Kakkuja tein kaksin kappalein. Tarkoituksena oli laittaa päälle suklaakuorrute, mutta erinäisten sattumien takia toiseen kakkuun tuli kermavaahtopäällinen ja toiseen tein mokkapaloistakin tutun kuorrutteen. Paljon onnea ihanalle pikkuneidille!

1292185325_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1292185355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1292185292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

2 pss Pätkis mini bites

2 prk maustamatonta tuorejuustoajuustoa

2 prk Flora Vispiä


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl sokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Sulata Pätkikset muovikulhossa mikrossa ensin 30 sekuntia, sekoita välillä ja lämmitä vielä 15 sekuntia. Sekoita suklaa tasaiseksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit toisessa kulhossa ja lisää kermavaahdon joukkoon suklaa-tuorejuustoseos.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet pätkismoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kaakaolla maustettu Vispi ja lisää vaahtoon sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle. Pursota reunat. Koristele.

1292185385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e