26.04.2008 - 14:54

1500273.jpg

Mukavan "kakkumainen" torttu juhlavampaankin tilaisuuteen. Eikä ole liian makea!!

Tehty halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

1,5 tl leivinjauhetta

0,75 dl ohrakasta

3 rkl öljyä

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 pikkuprk ananasmurskaa

1 dl vettä

2 keltuaista

3 rkl ohrakasta

(sokeria?)

Marenki:

2 valkuaista

4 rkl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vesi, ohrakas, leivinjauhe ja öljy. Mittaa sekaan lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 15 min 225 asteessa.

Mittaa kattilaan ananasmurska liemineen, vesi keltuaiset sekä ohrakas. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Seos sakenee miltei tahnamaiseksi. (Maista kiisseliä, joku saattaisi haluta lisätä sokeria::??)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä voimakkaasti.

Kaada ananaskiisseli kypsän pohjan päälle. Pursota tai levitä marenki kiisselin päälle ja laita koko komeus vielä uuniin, kunnes marenki saa kauniin kullanruskean pinnan.

Ohje saksittu joskus vuosia sitten Ohrakaspaketin kyljestä ja siitä muokattu oman maun mukaiseksi.

1500280.jpg