Sain taas ilokseni tehdä Hello Kitty -kakkua 2-vuotiaan synttäreille. Kakun välissä mansikkamoussea. Kuva on maalattu sokerimassalevylle pastaväreillä. Kukat ovat pikeerikukkia. Paljon onnea Turkuun!

1271447692_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271447721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Mansikkamousse

 6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

 2 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua mansikkaa


Kakun väliin lisäksi

2 prk kuningatar-pilttiä

 

 Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Levitä purkillinen kuningatarsosetta kakkupohjan pinnalle. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota pastavärillä vaaleanpunaiseksi värjätty kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat korinpohjatyllalla, lehtityllalla ja 14mm tähttityllalla. Koristele pikeerikukilla.

1271447750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e