Tämän piirakan vein tänään töihin. Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta ja siellä nimeltään Talkooväen piirakka.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Päälle
1 l raparperipaloja
Muruseos
1 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rasva ja maito. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele taikinan päälle raparperipalat.
Sekoita juoksevaan margariiniin fariinisokeri ja vehnäjauhot. Ripottele muruseos raparperien päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa 25 minuuttia.
Kommentit