Tämä ohje on yksi suosikeistani. Ohje on vuosia sitten poimittu talteen Valion ohjevihkosesta.

1239995020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaurakeksejä

75 g margariinia


Täyte

6 liivatelehteä

3 limeä

1 prk Mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 prk Flora Vispiä


Päälle

400 g vadelmia

2 dl hyytelösokeria

1 dl vettä


Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos halkaisijaltaan 24 cm reunavuoan sisään.

valmista täyte. Laita liivetelehdet pehmiämään kylmään veteen. Raasta kahden limen kuori ja purista kolmen limen mehu. Sekoita raaste ja mehu tuorejuuston joukkoon. Lisää joukkoon myös sokerit. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon. Sekoita samalla hyvin. Lisää lopuksi vaahdotettu Vispi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

lado jäiset vadelmat vieri viereen kakun päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada hyyrelösokeri veden joukkoon ja kuumenna uudestaan kunnes seos kiehahtaa. Sivele kiillettä vadelmien päälle silikonisudilla tai lusikalla valuttamalla. Anna hyytyä jääkaapissa vielä hetki. Poista reunavuoka ja tarjoa kakku.