Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Täyte
2 prk Mustikka-Pilttiä
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vanillaa
2 tlk maitorahkaa
600 g pakastemustikoita
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
Kakun päälle
400 g valkoista marsipaania
marsipaanikukkia
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
4 rkl sokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.
Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustikat sauvasekoittimella. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää joukkoon rahka ja sokerit sekä mustikkasose. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmeät liivatelehdet. Kaada liivateseos mustikkavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee ensin 1 prk Mustikka-Pilttiä ja sitten puolet mustikkamoussesta. Paina kolmas kakkulevy päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Koristele seuraavana päivänä marsipaanilla ja kermapursotuksilla sekä marsipaanikukilla. Minä painoin valkoisen marsipaanin pintaan kuvion muovisella kakkupaperilla ja suihkautin pintaan vielä helmiäissuihketta. Samaa suihketta on myös kukkien päällä.
Tilasin tänään Englannista lisää tuota helmiäissprayta. Hinta on Have your cake and eat it -nettikaupassa 6 puntaa eli noin 7,5 euroa.
Seuraavien kuvien julkaisuun blogissani sain luvan Sanna Sténiltä.
Kakkuni maistui Sannalle, vaikka on saanut syödä olympiahopean jälkeen kakkua varmasti kyllästymiseen saakka.
Onnea vielä Sannalle ja kiitos vierailusta koulullamme!
Olet hieno esikuva lapsille!
Kommentit