Pojan ristiäisiin toivottiin kakkua, jossa värinä limen vihreä. Yhdistin kakun pinnalla olevaan vihreään marsipaaniin puolet valkoista marsipaania. Värjäsin massaa vielä valkoisella nestemäisellä värillä ja spring green -tomuvärillä. Kukat ja vauva on tehty sokerimassasta.

1271598620_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271598599_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271598666_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271598687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl Sprite-limua


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

1 dl ranskankermaa

½ prk maitorahkaa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 dl vadelmasosetta


Valkosuklaamousse

½ prk Flora Vispiä

2 munaa

½ dl sokeria

100 g valkosuklaata

2 liivatetta

 

Pursotuksiin

2 prk Flora Vispiä

sokeria

vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat spritella.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Levitä kermaa ohuelti kakun pinnalle jaa reunoille. Laita kakun päälle kaulittu marsipaanilevy. Pursota kermavaahto korinpohjatyllalla, lehtityllallla ja tähtityllalla kakun päälle ja reunoille. Koristele sokerikuorrutteesta tehdyillä ruusuilla.

1271598641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271598577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e