Lapsille vähän herkkua. Maistui kyllä minullekin! Nougatin toin kesällä Tukholmasta, samoin nonparellit. Dubbelnougat, jota löytyy kotimaankin karkkihyllystä käy oikein hyvin kuorrutteeseen.
Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 prk suklaavanukasta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
250 g nougatia
Koristelu
nonparelleja
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon rasvasula, suklaavanukkaat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja sammuta uuni.
Leikkaa nougat viipaleiksi ja laita viipaleet kuuman pohjan päälle. Laita piirakka minuutiksi uunin jälkilämmölle, jotta nougat pehmenee. Ota uunistaa pois ja levitä pehmeä nougat tasaisesti piirakan pinnalle. Ripottele nonparellit pintaan ja laita jääkaappiin, jotta pinta kovettuu. Leikkaa paloiksi ja nauti!
Kommentit