Rippijuhliin tein myös 3 kinkkuvoileipäkakkua; kaksi suorakaiteen muotoista ja yhden pyöreän. Suorakaiteen muotoisissa on 2 x 4 paahtoleipäviipaletta ja pyöreän kakun tein 26 cm reunavuokaan. Ohje on lähes sama kuin aiemmin tekemissäni kinkkuvoileipäkakuissa. Alla olevasta ohjeesta tulee siis 3 kakkua, joista pitäisi riittää 40 syöjälle.

1245567378_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245567399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5 pkt grahampaahtoleipää


Täyte 1: Kinkkutäyte

1 kg savuliharouhetta

1 tlk sinappi-kurkkusalaattia

3 prk ranskankermaa

2 x 200 g ruohosipulituorejuustoa


Täyte 2: 3 prk Italiansalaattia


Kostutus

6 dl maitoa


Kuorrutus

5 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)

3 prk ranskankermaa


Koristelu

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku herneenversoja

300 g ohuita kinkkusiivuja

200 g ohuita meetwurstisiivuja

1 rasia kirsikkatomaatteja

vihreitä viinirypäleitä


Valmista kinkkutäyte. Kaada savuliharouhe kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Viimeiseen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Pursota lopulla kuorrutteella kakun reunat. Koristele.