Rippijuhliin tein myös 3 kinkkuvoileipäkakkua; kaksi suorakaiteen muotoista ja yhden pyöreän. Suorakaiteen muotoisissa on 2 x 4 paahtoleipäviipaletta ja pyöreän kakun tein 26 cm reunavuokaan. Ohje on lähes sama kuin aiemmin tekemissäni kinkkuvoileipäkakuissa. Alla olevasta ohjeesta tulee siis 3 kakkua, joista pitäisi riittää 40 syöjälle.
5 pkt grahampaahtoleipää
Täyte 1: Kinkkutäyte
1 kg savuliharouhetta
1 tlk sinappi-kurkkusalaattia
3 prk ranskankermaa
2 x 200 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2: 3 prk Italiansalaattia
Kostutus
6 dl maitoa
Kuorrutus
5 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)
3 prk ranskankermaa
Koristelu
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku herneenversoja
300 g ohuita kinkkusiivuja
200 g ohuita meetwurstisiivuja
1 rasia kirsikkatomaatteja
vihreitä viinirypäleitä
Valmista kinkkutäyte. Kaada savuliharouhe kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Viimeiseen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Pursota lopulla kuorrutteella kakun reunat. Koristele.
Kommentit