Ohje on Helsingin Sanomista.
Pohja
5 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ dl ohratärkkelystä
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Juusto-rahkahyytelö
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa (esimerkiksi Hovi)
200 g maitorahkaa
4 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 liivatetta
1 dl omenamehua
Päälle
3 dl mustaherukkahilloa
½ l mustikoita
4 liivatetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
Vatkaa juusto-rahkahyytelön kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja rahka. Liota liivatteita vedessä, purista vesi huolellisesti pois. Kuumenna omenamehu kattilassa ja sulata siinä liivatteet. Anna jäähtyä vähän ja lisää varovaisti sekoittaen kerma-juusto-rahkavaahdon joukkoon. Levitä seos kakkupohjan päälle.
Sekoita mustikat herukkahillon joukkoon. Pidä liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka mustaherukkamehua ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada seos marjojen joukkoon, jäähdytä hieman ja kaada kermahyytelön päälle. Hyydytä viileässä.
Kommentit