Tämä ohje on Marielta.

Pohja

200g Digestivekeksejä

50g margariinia

2 rkl omenasosetta

1/2 dl mantelirouhetta

1 maustemitta kanelia

1 maustemitta inkiväärijauhetta

pohjan päälle 4 rkl omenasosetta


Täyte

2 prk Valion maustettua maitorahkaa omena-kaneli

2dl vispikermaa

1 omena raastettuna

2 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl omena- tai ananasmehua

4 liivatetta


Kiille

2dl omenasosetta

2 liivatetta

2 rkl omenamehua


Laita keksit kaksinkertaiseen muovipussiin. Nuiji lihanuijalla tai kaulimella keksit muruiksi. Lisää joukkoon omenasose, mantelirouhe, mausteet ja sulatettu rasva. Puristele seos tasaiseksi massaksi. taputtele keksimurut irtoreunaisen vuoan pohjalle. Levitä omenasosetta varovaisesti pohjanpäälle.

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoomaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Valuta sitruunamehu omenaraasteen päälle. Sekoita maustettu maitorahka kermavaahdon joukkoon. Lisää omenaraaste ja vaniljasokeri. Koemaista ja lisää halutessasi hieman kanelia. Kuumenna ananasmehu kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatelehdet mehuun. Valuta liivate ohkaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Laita kylmään hyytymään. Kun kakku on hyytynyt noin tunnin verran valmista kiille. Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvan kuumaksi,sulata liivate kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu omenasoseen joukoon sekoita tasaiseksi. Levitä sose nopeasti kakun päälle, kopauta kakkua muutaman kerran pöytää vasten että pinta tasoittuu. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.