Ohje tähän raikkaaseen kakkuun löytyi Kotilieden Suuresta Juhlakirjasta. Ruusut kakun päälle tein Omar-karkeista. Tämän kakun kanssa menen illalla siskon luokse kyläilemään.

1898409.jpg

Pohja
5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kumoamiseen
kookoshiutaleita

Täyte
1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
2 tölkkiä ananasmurskaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
tilkka ananas- tai sitruunamehua

Kostutus
ananasmehulla laimennettua sitruunamehua

Pinnalle
1 dl kermaa
1 dl sokeria
100 g valkoista suklaata

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu kookoshiutaleita.

Leikkaa torttulevystä kaksi halkaisijaltaan 24 cm palaa. Toisen pohjapalan voi koota palasista. Laita paloista kasattu pohja säädettävän reunavuoan tai irtopohjavuoan sisään. Kostuta pohjalevy kevyesti.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta ananasmurska ja sekoita se rahkan joukkoon. Lisää sokerit. Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana ananasrahkan joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää vielä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paina päällimmäiseksi toinen ehjä, kostutettu pohjapala. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon suklaapalat ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee. Kaada jäähtynyt kinuski kakulle ja koristele.

1898414.jpg