" Aurinkokin paistaa, vaikkei sitä näy..."

Tämä ohje on Pirkasta vuodelta 2002. Alkuperäinen ohje on nimetty Banaaniauringoksi ja tänä Palmusunnuntaina ei muuta aurinkoa sitten meilläpäin näkynytkään. Tällä herkuteltiin tänään, kun lasten serkut ja kummilapset kävivät virpomassa. Olen tehnyt tätä kakkua useasti ja aina on yhtä hyvää!

1269790407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

175 g kaurakeksejä

75 g margariinia


Täyte

1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

5 dl turkkilaista jogurttia

200 g appelsiinimarmeladia

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

8 liivatelehteä

½ dl appelsiinimehua


Päälle

4 banaania

2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria


Hienonna keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu margariini. Painele seos reunavuoan pohjalle.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, marmeladi ja sokerit kulhossa. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan ja kaada se sitten täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi , lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Asettela banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden päälle. Siirrä jääkaappiin, kunnes kakun pinta on hyytynyt.