Konsta Armas sai tänään komean nimensä ja juhlissa tarjottiin tekemääni kakkua. Kakun sisälle toivottiin hilloa ja diplomaattikreemiä. Tilaajan toive oli myös saada kakun päälle koristetossut, jotka jäävät sitten muistoksi. Nämä tossut olen tilannut Englannista ja tossujen pohjassa on tilaa lapsen nimelle, syntymäpäivälle ja syntymämitoille.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl laktoositonta maitojuomaa
1 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
vadelmahilloa
Diplomaattikreemi
2 pss valmista valinjakastikeaineksia
4 dl laktoositonta maitojuomaa
1½ prk Flora Vispiä
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
vaaleansinistä ja valkoista sokerimassaa
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Valmista diplomaattikreemi. Sekoita kastikeainekset maidon joukkoon kierrevispilällä. Anna tekeytyä jääkaapissa reilut 10 minuuttia. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljakreemi.
Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Levitä kakkupohjalle vadelmahilloa ja kaada puolet diplomaattikreemistä vuokaan. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy ja täytä toinen väli samoin. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota kakun reunat kermavaahdolla käyttäen korinpohjatyllaa. Pursota röyhelöt käyttäen lehtityllaa. Pursota tähtityllalla kiehkuroita kakun yläreunaan. Koristele.
Kommentit