Konsta Armas sai tänään komean nimensä ja juhlissa tarjottiin tekemääni kakkua. Kakun sisälle toivottiin hilloa ja diplomaattikreemiä. Tilaajan toive oli myös saada kakun päälle koristetossut, jotka jäävät sitten muistoksi. Nämä tossut olen tilannut Englannista ja tossujen pohjassa on tilaa lapsen nimelle, syntymäpäivälle ja syntymämitoille.

1290363895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290363954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290363924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl laktoositonta maitojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Kakun väliin

vadelmahilloa


Diplomaattikreemi

2 pss valmista valinjakastikeaineksia

4 dl laktoositonta maitojuomaa

1½ prk Flora Vispiä


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

3 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

vaaleansinistä ja valkoista sokerimassaa


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Valmista diplomaattikreemi. Sekoita kastikeainekset maidon joukkoon kierrevispilällä. Anna tekeytyä jääkaapissa reilut 10 minuuttia. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljakreemi.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Levitä kakkupohjalle vadelmahilloa ja kaada  puolet diplomaattikreemistä vuokaan. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy ja täytä toinen väli samoin. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota kakun reunat kermavaahdolla käyttäen korinpohjatyllaa. Pursota röyhelöt käyttäen lehtityllaa. Pursota tähtityllalla kiehkuroita kakun yläreunaan. Koristele.

1290363979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e