Pojan ristiäisiin meni tämä voileipäkakku.

1265534727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265534752_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 pkt grahampaahtoleipää

1 pkt ruispaahtoleipää



Täyte

600 g kylmäsavulohta

3 pkt ruohosipulituorejuustoa (600 g)

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

3 prk ranskankermaa

3 rkl sitruunamehua

½ tl valkopippuria

1 tl sitruunapippuria

1 tl tilliä

Kostutus

1½ dl sitruunavettä

Kakun päälle

1 prk ruohosipulituorejuustoa

½ prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

Koristelu

150 g kylmäsavulohta

1 ruukku persiljaa

tilliä

tammenlehväsalaattia

Cheddar-aamupalajuustoa

sitruunaviipaleita

1 carambola

katkarapuja

Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin grahampaahtoileipäpaloja. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Lado päälle ruispaahtoleipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle grahamleipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.