Sain kunnian tehdä kummityttöni pikkusiskolle kakun ristiäisiin. Kakun päällä on tietenkin liljoja ja lisäksi muita kukkia. Vauva on Suklaasydämen tekemä.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2prk rahkaa
4dl sokeria
4tl vanilliinisokeria
500 g mansikoita
Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
pari tippaa Wiltonin pinkkiä pastaväriä
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy tarjottimelle säädettävän suorakulmaisen reunavuoan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kaada kermat kulhoon. Lisää joukkoon pinkkiä pastaväriä. Vaahdota kerma. Lisää ja sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytä korinpohja-, lehti- ja tähtityllaa. Koristele sokerimassakukilla ja -lehdillä.
Kommentit