Ukki ja Mummi tulivat meille kylään ja iltapalaksi söimme tätä poropiirakkaa. Ohje on Ruoka Pirkka -lehdestä.

1239468415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

1 pkt ruispiirakkataikinaa


Täyte

200 g purjoa

200 g herkkusieniä

1 rs poron kylmäsavurouhetta (150g)

75 g Emmentalraastetta

1 tl mustapippuria

1 tl basilikaa


Munamaito

3 munaa

1 prk kolmen juuston kermaa


Pinnalle

75 g Emmentalraastetta


Sulata taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

valmista sillä aikaa täyte. Hienonna purjo ja herkkusienet. paista niitä pannulla, kunnes sienten neste haihtuu. Anna jäähtyä hetken ja lisää joukkoon mausteet, poro ja juustoraaste. Kaada vuokaan pohjan päälle.

Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä salaatin kanssa.