Tämän kakun tein mieheni nimipäiväkahville.
Lähinnä tästä taisi tulla pursotusharjoitus...
Kun sain kakun valmiiksi ja kuvat otettua, posti toi Amerikasta tilaamani silikonimuotteja. Vaihdoin siis vielä lopuksi uuden koristeen kakun päälle. Paremmin nuo kultasparyalla maalatut lenkkarit sopivat mieheni kakkuun, kuin tuo reppanan näköinen Tallinasta ostettu marsipaaninallukka.Täyte on Kinuskikissan kehittelemästä lakritsitäytteestä sovellettu. Pohja on paistattu Wiltonin sydänvuoassa. Ensimmäistä kertaa kokeilin tuota korinpohjapursotusta. Täytynee vielä treenata.
Vinkki tutuille: kakkua saa tänään klo 19 jälkeen. Porkkanakakkuakin on vielä jäljellä...

2018473.jpg

2018478.jpg

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kakun väliin
Lemon Curdia

Lakritsimousse

3 liivatetta
2 dl kermaa (ota 1 rkl erilleen myöhempää vaihetta varten)
1 prk Mascarponejuustoa
1 rkl sokeria
4 Kick-patukkaa

Kostutus

1,5 dl ananasmehua


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise kakku kahteen osaan. Kostuta puoliskot ananasmehulla.

Valmista mousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma (huom: erota kermasta ensin 1 rkl valmiiksi kattilaan odottelemaan). Lisää kermavaahdon joukkoon Mascarponejuusto ja sokeri.

Paloittele kattilaan kerman joukkoon Kick-patukat. Lämmitä keskiteholla, kunnes lakritsi on täysin sulanut kermaan. Jäähdytä hetken aikaa. Tarkkaile kuitenkin, ettei seos ala kovettua. Sekoita se sitten täytteeseen. Kiehauta tilkka (n. 2 rkl) vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteen joukkoon.

Levitä pohjalevylle Lemon Curdia. Kaada vuokaan ja hyydytä. Koristele kermapursotuksin.

2018482.jpg
Tässä vielä ensimmäinen versio kakusta.