Tein tänään yhteensä 8 kuivakakkua... Viisi taatelikakkua Äidin ohjeella ja lisäksi kolme näitä hedelmäkakkuja. Tein ohjeen kolminkertaisena ja paistoin kaikki kerralla uunissa 175 asteessa kiertoilmalla 1h 30 minuuttia. Kaksi kakkuvuokaa oli ritilällä uunin alimmalla tasolla ja yksi kakkuvuoka pellin päällä uunin keskivaiheilla. Hyvin paistuivat. Ohje on Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta.
Ja muistin ottaa myös pakastimesta viime viikolla tekemäni kaksi minttusuklaakakkua, jotka vien huomenna tyttäreni koulun joulupuffettiin.

2131290.jpg

225 g voita
2,5 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g kuivattuja sekahedelmäpaloja
50 g mantelirouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen hyvin vatkaten. Jauhota hedelmät osalla jauhoista. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita voivaahtoon jauhotetut hedelmät, mantelirouhe ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alaosassa 1h 15 min.

Leivo kakku joulukuun alussa ja säilyä viileässä, niin se on parhaimmillaan joulunpyhinä!