Ja muistin ottaa myös pakastimesta viime viikolla tekemäni kaksi minttusuklaakakkua, jotka vien huomenna tyttäreni koulun joulupuffettiin.
225 g voita
2,5 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g kuivattuja sekahedelmäpaloja
50 g mantelirouhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen hyvin vatkaten. Jauhota hedelmät osalla jauhoista. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita voivaahtoon jauhotetut hedelmät, mantelirouhe ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alaosassa 1h 15 min.
Leivo kakku joulukuun alussa ja säilyä viileässä, niin se on parhaimmillaan joulunpyhinä!
Kommentit