Sain kunnian tehdä kummityttöni pikkusiskolle kakun ristiäisiin. Kakun päällä on tietenkin liljoja ja lisäksi muita kukkia. Vauva on Suklaasydämen tekemä.

1259422539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259422555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259422592_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2prk rahkaa

4dl sokeria

4tl vanilliinisokeria

500 g mansikoita


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

pari tippaa Wiltonin pinkkiä pastaväriä

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy tarjottimelle säädettävän suorakulmaisen reunavuoan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kaada kermat kulhoon. Lisää joukkoon pinkkiä pastaväriä. Vaahdota kerma. Lisää ja sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytä korinpohja-, lehti- ja tähtityllaa. Koristele sokerimassakukilla ja -lehdillä.

1259422640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e