Tämän maustekakun tein pikkujoulusunnuntain kahvipöytään. Vuokana Iloleipureiden sydämenmuotoinen silikonivuoka. Sydämet tein Dr Oetkerin punaisella koristelugeellillä. Koristeluun sain idean joululiinoista, joita tokaluokkalaiseni parhaillaan tekevät.

1259526072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dl sokeria

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua neilikkaa

1/4 tl suolaa

1 prk kermaviiliä

2 munaa

1 dl juoksevaa margariinia

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää kermaviili, munat ja juokseva rasva Hämmennä sekaisin. Älä vatkaa. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuutia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Koristele jäähtyneenä.