Vaihteeksi Aleksantereiden välissä luumumarmeladia. Hyviä näinkin!

1289586924_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

500 g pehmeää voita

2½ dl sokeria

2 kananmunan keltuaista

1 rkl vanilliinisokeria

10 dl vehnäjauhoja


Täyte

250g luumumarmeladia


Kuorrutus

500g tomusokeria

½ dl sitruunamehua


Hiero rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunan keltuaiset. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.

Kaaviloi taikina tasaiseksi kahdelle uunipellile leivinpaperin päälle. Levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175°C:ssa n. 30 min. Jäähdytä.

Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita sitruunamehu pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Laita jääkaappiin. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.