Tein oikeaksi syntymäpäiväkseni vielä pienimuotoisen kahvitarjoilun lähisukulaisille. Tarjolla mansikkabritakakkua, macaronseja, porovoileipäkakkua ja tätä raparperipiirakkaa.
Pohja
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita sulatettuna
Sekoita pohjan aineet keskenään. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Lisää lopputaikinaan:
1 muna
2 dl piimää
Täyte
400 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
5 dl raparperin paloja
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä pohjataikina pellille. Laita täyte päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen pinnalle. Paista 175° 45 minuuttia.
Kommentit