Sain tehdä 5-vuotiaan tytön syntymäpäivlle Hello Kitty -kakun. Tällä kertaa tein 30 hlön kakun kerroskakun muotoon. 8 munan kaakaoinen kakkupohja on jaettu kahteen halkaisijaltaan 19 cm ja 26 cm vuokaan. Kakun välissä sankarin toiveesta suklaamoussea ja äidin toiveesta punaherukkamoussea. Kakkujen pinnat ja koristeet marsipaania. Hello Kityn maalasin tomuväreillä sokermassalevylle. Paljon onnea päivänsankarille!

1316249553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249510_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta


Kostutus

3 dl kaakaojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Suklaamousse

1 levy taloussuklaata

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

2 prk Flora Vispiä


Punaherukkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk rahkaa

1 prk Creme Fraichea

2 dl sokeria

2 dl soseutettua ja siivilöityä punaherukkaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä


Kakun pinnalle

500 g marsipaania

pinkkiä pastaväriä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 19 cm ja 26 cm kakkuvuokiin ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinikaakaolla.

Valmista suklaamousse. Sulata paloiteltu suklaa kulhossa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Lisää sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota Vispit toisessa kulhossa. Vaahdota tämän jälkeen samoilla vispilöillä myös suklaa-tuorejuustoseos. Sekoita vaahdon joukkoon suklaavaahto. Kokoa kakut kakkupahvin päälle. Kaada 2/3 täytteestä isomman kakun ensimmäiseen väliin ja 1/3 pienempään kakkuun. Laita kakut jääkaappiin punaherukkamoussen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Ota kakut jääkaapista ja täytä toiset välit samoin kuin suklaamoussella. Paina päällimmäinen kakkupohja paikoilleen ja laita peitettynä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota Vispit vaahdoksi. Ota kolmasosa kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on korinpohjatylla. Värjää loppu vaahdosta ponkillä pastavärillä ja laita pursotuspussiin, jossa on vaihdettavissa oleva lehtitylla. Levitä kermavaahtoa molempien kakkujen pinnalle ja reunoille. Leikkaa pienemmän kakun alla oleva kakkupahvi täsmälleen kakun pohjan kokoiseksi. Kauli marsipaani ja kuvioi se kuviomatolla. Leikkaa molempien kakkujen päälle sopivan kokoinen pala marsipaanilevystä. Siirrä marsipaanilevyt kakkujen päälle. Paina neljä mehupilliä isomman kakun keskiosaan, kakkupahviin saakka. Leikkaa pillit täsmälleen kakun pinnan tasolle. Siirrä pienempi kakku pahveineen isomman kakun päälle siten, että pillit jäävät tukemaan pienempää kakkua kakkupahvin alta. Tarkoitus on, että kakku syödään niin että aluksi syödään ylempi kakku. Tämän jälkeen pienen kakun kakkupahvi poistetaan ja syödään vielä alempi kakku.

Pursota kakkujen reunat. Pursota ensin valkoisella vaahdolla korinpohjatyllalla pystyraidat molempiin kakkuihin. Pursota sitten vaaleanpunaisella kermavaahdolla lehtityllalla edestakaista pursotusta raitojen välit. hdistä kermavaahdot samaan pussiin ja vaihda tähtitylla. Pursota kakkujen yläreunat kaksivärisellä pursotuksella. Koristele. 

Tässä kerroskakun pakkausviritelmäni. Yhdistin kaksi kakkurasian kantta teipillä. Sisäkulmiin teippasin vielä tukipahvit pystyyn. Toivottavasti kakku saatiin ehjänä perille!

1316249602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e