Ohje on Karoliinan Kahvimyllyn, napattu Avun ruokaohjesivuilta.

4 dl vehnäjauhoa
100 g margariinia
0,75 tl suolaa
1 dl kylmää vettä
Liemi:
2,5 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl vehnäjauhoa
Täyte:
4–5 isoa sipulia
1 rkl voita
175 g pekonia
2 rkl Dijon-sinappia
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Päälle:
noin 1 dl emmental- tai
pizzajuustoraastetta

Valmista pohjataikina yhdistämällä margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sekaan vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi, älä vaivaa. Pane peitettynä viileään noin puolen tunnin ajaksi.

Painele viileä taikina halkaisijaltaan noin 23 cm:n piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle Dijon-sinappi.

Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Lisää kuorittu ja silputtu sipuli ja hauduta kullanruskeaksi. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella ja kumoa vuokaan. Yhdistä keskenään liemen ainekset ja kaada liemi täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 40–45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.